Deli Döngüsü


Bu sabah yazdığım kod için ancak 'Deli Döngüsü' gibi bir tabir uygun olur! Yapmak istediğim iş çok masumca idi ama kullandığım yöntem…!

Yeni blogumda kategoriler de eklemek istiyorum. Bunun için farklı birşeyler yapayım dedim. Etiketlerden otomatik olarak kategorileri oluşturmayı düşündüm. Yani ben her bir blogu yazdığımda 3-5 tane etiket de ekleyeyim onlara, daha sonra her blog ekledikten sonra çalıştırdığım bir kod benim için bu etiketlerden kategorileri oluştursun. En çok kullanılan etiketler ana kategorileri oluştursun. Bir alt seviye bu ana kategorilerin alt kategorileri olsun. 3. seviye de bir alt kategori olsun dedim. Her bir seviyede de tabi tıklanmış olan etiketleri içeren bloglar hızla listelensin. Ama bu işlemlerin hızlı gerçekleşebilmesi için kategorilerin önceden belirlenmiş olması gerekir diye düşündüm.

Bu noktada PHP kullanmaya karar verdim! Ve aslında PHP'de ne kadar acemi olduğumu farkettim! Altı üstü 3 seviyeli bir ağaç oluşturmak için içi içe yazdığım kodları şöyle özetliyorum:

if() {

for(){

if() {

for(){

if() {

for(){

if() {

for(){

if() {

for(){

if() {

for(){

if() {

for(){

Ve aralardaki o kadar kod da çıkarıldı!

}}}}}}}}}}}}}}

Sonuc:Girdi olarak en fazla 20~30 satırlık bir veri alan bu kodun çıktısı olan dizi; print_r() fonksiyonu ile 4850 satırlık bir çıktı oluşturdu! Fotoğrafını yükleyebilmek isterdim görüntünün ama ilerde inşallah!


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.