Windows 7’ye Tema Nasıl Kurulur?


Windows XP çıktığında etkilenmiştim. Küçüktük çocuktuk. Windows 98 kullanıyorduk. Ama kullanmaya başladığımda aslında pek de bir artısı olmadığını söylemeliyim. Windows Vista çıktı bir dolu değişiklik ama boşverin oraya hiç girmeyelim. Microsoft bile unutmaya çalışırken. Windows 7 ise beni gerçekten etkiledi. Beğendim, hoşuma gitti "helal microsoft" dedim. Artık kullanıcı dostu diyebileceğim, zevkli bir arayüzümüz var.

İsmi lazım değil bir websitesi aklıma girdi beni windows7themes.com 'a yönlendirdi. Orada gördüğüm bir iki tema nasıl olduysa hoşuma gitti. DevianArt müdavimlerinin işi bunlar genelde. Vay sen misin windows'un orjinal temasının üzerine gül koklayan. Az kalsın bilgisayar kontrolümden çıkıyordu, F planını düşünmeye başlamıştım. Allem ettim kallem ettim bu işin kolay yolunu buldum ve paylaşayım dedim.

Öncelikle tabii ki bir tema lazım size. Windows7Themes'de bir kaç tane var. DeviantArt'a girip "windows 7 theme" diye arama yaparsanız çok güzel temalar bulabilirsiniz. Ben başka bilmiyorum. DeviantArt yeter zaten.

Bu temaları indirdiğinizde bir .theme dosyasından daha fazlasını göreceksiniz. Bazı .dll dosyaları ve hatta explorer.exe! Adamlar işi aşmış aslında; sadece tema hazırlamıyorlar, windows masaüstünü modluyorlar.

Zor kısım da burada başlıyor zaten. Zira değiştirilmesi gereken dosyaların hepsi sistemin koruması altında. Hiç ayrıntıya girmeye gerek yok. Burada bu işi halletmek için kullanabileceğiniz bir program var. Tema dosyanızı seçiyorsunuz, değiştirmek istediğiniz .dll'leri seçiyorsunuz o sizin için bütün kurulumu yapıyor. En sonunda "Apply"a tıklamayı da unutmayın.

Ve dikkat: Sisteminizin anasını ağlatabilirsiniz. Mutlaka ama mutlaka bir sistem yedeği alın. Ben admin haklarımı kaybettim. Az kalsın sorunu düzeltemeyecek bir pozisyona düşüyordum. Ona göre…!


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.