Blog 2 Alpha 3 – Bitmiyor Bu Alphalar


Bir haftadır süregelen çalışmaların ardından nihayet blogumun yeni sürümünü %90 seviyelerinde tamamlayabildim. Güya bütün parçalar hazırdı ama o parçaların montajı zahmetli oldu.

Neler YENİ:

-Kategoriler eklendi: Bu kategoriler bildiğiniz kategorilerden biraz farklı. Aslında etiketlere daha çok benziyorlar. Fakat etiketleri hiyerarşik bir şekilde sıraladığım için kategori kelimesini daha uygun buldum ben. Nasıl çalıştığına gelince: Yazdığım her bloga etiket ekler gibi "kategori etiketi" ekliyorum. "LED Sensör,Elektronik,Çalışmalarım" gibi. Etiketler veritabanına böyle kaydediliyorlar. Daha sonra blogların listesi yüklendiğinde accayip karmaşık bir ActionScript fonksiyonu (Deli Döngüsü'nü içeren fonksiyon :D) ile bu etiketler sıralanıp, düzenlenip hiyerarşik bir yapıya sokuluyor. Sol taraftaki kategoriler tuşuna tıkladığınızda bu hiyerarşiyi görebilirsiniz

-Mesaj bölümü: Yoğun istek üzerine bana mail olarak mesaj atabileceğiniz bölümü ekledim. Eğer denemek istiyorsanız, hayır gerek yok ben denedim çok güzel çalışıyor! Yalnız ciddi yorumlarınızı, tavsiyelerinizi, anlamlı cümlelerinizi seve seve okurum. Bu arada "Gönder tuşu nerede?" diye soran arkadaşa cevap: "Sen yaz arkadaşım, tuş gelir."

-Minik bir "Kişisel Bilgiler" bölümü ekledim.

Peki neden hala ALPHA? Çünkü hala üstesinden gelemediğim ufak tefek problemler mevcut. Ve daha önemlisi eklemem gereken bir iki elzem şey daha olduğunu hissediyorum.

Umarım beğenilmiştir.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.