Stronghold Kingdoms Alpha Testi


Aylar önce Stronghold Kingdoms duyurulduğunda hemen test için başvurmuştum. 3 adet Alpha test sürümünden sonra ancak bana sıra gelmiş olacak ki dün Alpha 4 sürümü için bir davetiye aldım. Ve bugün oyunu oynamaya başladım.

Stronghold'u bilen bilir. Gelmiş geçmiş en iyi "kale" stratejisi oyunudur. Belki en iyi RPG değildir ama kale yönetimi, ekonomisi, savunması, kuşatması vs kalelerle alakası olan konularda Stronghold'un eline su dökebilecek bir oyun yoktur.

Stronghold Kingdoms ise bu biraz karmaşık ama inanılmaz zevkli oyunun online hali. Her nekadar bir WOW olmasa da tarayıcı tabanlı sıradan bir strateji oyunu da değil. Bir kere oyunu oynayabilmek için "Stronghold Kingdom Client"i kurmanız şart. Bu da 90 MB'lık bir indirme işlemi demek. fakat daha sonra oyun bağlantı hızı sorunları yaşamadan oynanabiliyor. Mesela ben EDGE şebekesi üzerinden (en fazla 25 kb/s) bağlanmama rağmen hiç bir sıkıntı çekmedim. Henüz Alpha sürümü olduğu için arasıra düşmeler oluyor tabi.

Oyunda ekonomik yönetim büyük oranda Stronghold serisi ile aynı. En ciddi yenilik "araştırma yapmak" olmuş. Bu arada artık binaların yapımı da zaman alıyor. Hop tıklamayla birlikte iş görmeye başlamıyor. Kale yapımı da öyle.

Oyunda dev, sembolik bir harita var. Yani köyümüzü (:D biraz garip ama köy ve kalemizi ayrı ekranlarda görüyoruz) Stronghold'da olduğu gibi görüp yönetebiliyoruz aşağı yukarı. Ama bir yere asker yahut tüccar göndermemiz gerektiğinde bunu harita üzerinden yapıyoruz. Ve köyler/kaleler arasındaki hareketleri de bu haritada sembolik olarak görüyoruz.

Oyuna daha yeni başladığım için fazla bir şey yazamıyorum. Ekran görüntüsü de ekleyemem. Ehmm yasak desem yasak da değil ama adamlar istemiyor işte 😀


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.